Pokušali da sakriju poruku, ali svi znamo šta je u pitanju

Skandal pred meč plejofa kvalifikacija za Ligu konferencija! Pred gostovanje Olimpije iz Ljubljane u Rijeci navijači ovog kluba su na tribinama postavili uvredljiv transparent koji se tiče i Srba! Na tribinama je na meču koji je prethodio ovom gostovanju postavila transparent na kome piše: Šugava Rijeko...

Kakve to veze ima sa Srbima? Na meču sa Celjem u nedelju videle su se te dve reči na tribini "Zelenih zmajeva", navijača Olimpije, a to je zapravo početak uvredljive pesme koju navijači širom Hrvatske pevaju navijačima Rijeke: - Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobiću pola tvoje Armade. Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba - glase užasni stihovi.

Očekuje se da na Rujevicu stigne oko 400 navijača Olimpije, dok je Rijeka najavila da će u Ljubljanu voditi 800 svojih navijača. Razdaljina između dva grada je tek oko 100 kilometara, a rivalitet dve navijačke grupe - "Green Dragonsa" koji navijaju za Olimpiju i "Armade" koja prati Rijeku seže iz osamdesetih i dana bivše jugoslovenske lige. 

Navijači Olimpije kao da su zaboravili da u svojim redovima imaju dva fudbalera iz Srbije Nikolu i Nemanju Motiku, a moguće je da je provokacija na ovaj način izvedena i zato što je nedavno na klupu Rijeke kao prvi trener seo nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje Radomir Đalović. 

Autor: mondo.rs