Kenedi je advokat za zaštitu životne sredine i dugogodišnji skeptik u vezi sa vakcinama

Predsednički kandidat Robert F. Očekuje se da će Kenedi Mlađi odustati od trke za Belu kuću, izvestili su američki mediji, a nezavisni kandidat bi trebalo da održi veliki govor ove nedelje.

Njujork tajms i Si-En-En izvestili su da bi Kenedi, čiji je rejting bio 8,7% u anketi Hila ove nedelje, podržao republikanskog kandidata Donalda Trampa nakon što je odustao.

Analitičari kažu da bi u tesnoj trci između demokrate Kamale Haris i Trampa za predsednika, glasovi Kenedijevih pristalica mogli da odrede ishod u nekim državama.

Kenedi je advokat za zaštitu životne sredine i dugogodišnji skeptik u vezi sa vakcinama čija se kampanja bori da pridobije popularnost kod mejnstrim glasača.

Njegova kampanja sinoć je saopštila da će se u petak obratiti naciji iz države Arizona, gde bi Tramp takođe trebalo da održi predizborni događaj tog dana.

- Nezavisni predsednički kandidat Robert F. Kenedi Mlađi će se u petak uživo obratiti naciji o ovom istorijskom trenutku i njegovom putu napred - navodi se u predizbornom podnesku.

Njujork tajms je juče citirao tri anonimna izvora koji su rekli da će Kenedi prekinuti svoju kampanju i potencijalno podržati Trampa.

CNN je citirao dva anonimna izvora koji su rekli da se očekuje da će Kenedi obustaviti svoju kampanju u petak.

Autor: redportal.rs