Poznato vreme i mesto sahrane čuvenog glumca

Sahrana legendarnog francuskog glumca Alena Delona, koji je preminuo 18. avgusta u 89. godini, biće održana u subotu, 24. avgusta, na njegovom imanju u Dušiju, južno od Pariza. Ova odluka dolazi nakon spekulacija da će Delon biti sahranjen na poznatom pariskom groblju Per Lašez, što se pokazalo kao netačno. 👇

Delonova poslednja želja bila je da počiva na svom imanju, gde je živeo i gde je preminuo. Takođe, želeo je da sahrana bude privatna, u prisustvu samo nekoliko desetina najbližih rođaka i prijatelja, bez velikih ceremonija ili državnog priznanja. Sahrana je zakazana za 17.00 časova, uz poštovanje njegovih želja.

Posebnu pažnju izazvala je Delonova želja da bude sahranjen zajedno sa svojim omiljenim psom, belgijskim ovčarom Lubom, koji bi u tom slučaju bio uspavan. Međutim, porodica glumca odlučila je da se suprotstavi ovoj želji, nakon što su aktivisti za prava životinja izrazili snažno protivljenje. Delonova ćerka Anuška potvrdila je da će Lubo ostati sa porodicom, ističući da je pas deo njihove porodice i da neće biti uspavan, piše Republika, prenosi Pink.rs.

Fondacija Brižit Bardo, koja se angažovala u ovom slučaju, izrazila je zahvalnost porodici na ovoj odluci, naglašavajući važnost očuvanja života životinja.

Autor: Redportal.rs / K.Đ.