Predsednik Srbije prisustvuje otvaranju manifestacije ,,Dani proje i sira" 👏🏻

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas gostuje u Medveđici gde će prisustvovati manifestaciji Dani proje i sira. Selo Medveđica nalazi se u opštini Žagubica, a manifestacija Dani proje i sira se održava svakog trećeg vikenda u avgustu mesecu.

Manifestacija ima bogat kulinarski, muzički i sportski program. Predsednik Srbije je odmah po dolasku obišao štandove i razgovarao sa meštanima. Predsednik je istakao da sve divno izgleda.

Veliki broj meštana se okupio kako bi se pozdravio sa predsednikom koji je predsedniku opštine Žagubica otkrio da je video njegov spisak želja i da zna šta sve treba da se uradi u toj opštini.

Kad biste u svako selo uložili po 10 miliona, gde bi kraj bio. Važno je da razgovarate s ljudima, ovde imate mnogo problema. Hteli su da ugasimo rudnik već 12 godina, toliko odolevamo. Ne bi imali posla, to bi desetine, da ne kažem stotine bez posla ostali. I to smo držali koliko smo mogli. Ovaj kraj je fantastičan za turizam. Ali, nije iskorišćen. Mi smo tek tokom korone počeli da otkrivamo svoju zemlju.

Predsenik je istakao da mi ređe i teže upoznajemo ono što je naše, što je velika šteta za Istočnu Srbiju.

Mislim da Žagubica ima mnogo potencijala. Veličanstvena priroda, ljudi govore "pa šta možeš u Boru". Da damo zemlju na tender pa neka neko napravi hotele. Istočna Srbija je veličanstvena, ali džabe kad su nam svi otišli u Italiju, Nemačku, Švajcarsku.

Predsednik se neposredno pred dolazak oglasio sa svog Instagram profila, kako bi najavio svoj dolazak u Medveđicu i istakao da se raduje susretu sa srpskim narodom.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Izvor: Instagram/@buducnostsrbijeav

Autor: redportal.rs