Danas je upriličena promocija novog defanzivca 😊

Slovenački reprezentativni štoper Vanja Drkušić (24) prešao je iz Zenita u Crvenu zvezdu na jednogodišnju pozajmicu, saopštili su crveno-beli.⚽

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je da će Drkušić predstavljati veliko pojačanje.

Zvezda je želela Drkušića i on Zvezdu. Ima iskustvo igranja za reprezentaciju Slovenije, bio je odličan na Evropskom prvenstvu, jedan od najboljih u svojoj ekipi. Mesto mu je u Zvezdi i s njim će naša odbrana biti još jača. U Zvezdi mogu da igraju samo oni koji su odmah spremni da odgovore svim zahtevima i težini dresa.

Rekao je Mrkela. ☝

Zvezda nije laka, traže se igrači koji prave razliku.

Od početka i prvih razgovara, Vanja je potencirao koliko voli Zvezdu i kolika mu je želja da dođe ovde. To je veoma važno, jer je Zvezda klub sa mnogo emocija. Vanja prepoznaje to, preneće emocije na teren i doprineti tome da Zvezda bude jača.

Istakao je Mrkela. ☝

Drkušić je poručio da jedva čeka da zaigra, kao i da je došao da pomogne klubu da uđe u Ligu šampiona.

Potpisom za Zvezdu ostvarujem dečački san. Srećan sam što sam ovde i jedva čekam da počnem da treniram. Iza mene je odlično leto, prvo sa reprezentacijom gde smo na EVRU napravili odličan uspeh. Zatim sam potpisao sa velikim Zenitom i hvala bogu pustili me da dođem u Zvezdu.

Dodao je i da s nestrpljenjem iščekuje da istrči pred punu Marakanu.

Pratio sam Zvezdu naravno, pogotovo u Evropi. Verujem da ću se brzo adaptirati, jer mnogo već igrača poznajem, Timija iz reprezentacije najbolje. Ostvario sam dečački san i jedva čekam da istrčim na teren.

Istakao je Drkušić, koji će nositi dres sa brojem 33.

Sa 16 godina je otišao u Herenven, ali nije uspeo da zabeleži debi u prvom timu. Potom je prešao u italijanski Rende, da bi se u slovenačkom Bravu istakao kao jedan od najboljih štopera tamošnjeg prvenstva. Sledeći klub bio je Soči, tamo igrao 2 godine.

Slovenački fudbaler je za reprezentaciju odigrao 11 utakmica, piše Žurnal.🧐

View this post on Instagram

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

IZVOR: IG / crvenazvezdafk

Autor: Žurnal.rs/Redportal.rs