Pet osoba izjasnilo se krivim za zaveru i distribuciju zabranjenih supstanci

Pet osoba je optuženo da je umešano u smrt glumca Metju Perija od predoziranja ketaminom prošle godine, uključujući i njegovog ličnog asistenta.

Skoro 10 meseci nakon smrti zvezde serije Friends završena je istraga o ketaminu zbog kog je glumac preminuo, a u javnosti je saopšteno da je 5 osoba optuženo, kao saučesnici u predoziranju.

Naime, istraga je sprovedena zbog velike količine ketamina koju je glumac dobio. Kako prenosi EuroNews, glumac je bio među pacijentima koji koriste hiruruški anestetik koji je legalan, ali nezvanično medicinsko sredstvo za lečenje depresije ili u drugim slučajevima hroničan bol.

Postojale su i optužnice protiv lekara i ilegalnih distributera za koje tužioci kažu da su se borili sa Perijevom dugom i javnom borbom sa zavisnošću. Istraga je sprovedena i za njegovog ličnog asistetna koji mu je pomogao da dobije ketamin i koji je ubrizgao direktno u Perija.

- Znali su da to što rade rizikuje veliku opasnost za gospodina Perija, ali su oni to ipak uradili - rekao je američki tužilac Martin Estrada.

Kako se navodi, tužilaštvo se izjasnilo mnogo pre nego što je ova vest izašla u javnost. Naime, 5 osoba, uključujući ličnog asistenta izjasnili su se krivim za zaveru i distribuciju zabranjenih supstanci. Takođe, i lekar je pristao da se izjasni o krivici.

Autor: redportal.rs