Na društvenim mrežama odbacio ideju da podrži kandidatkinju Demokratske stranke 👎🏻

Nezavisni kandidat za predsednika Robert F. Kenedi Mlađi prošle nedelje je zatražio sastanak sa kandidatkinjom Demokratske stranke Kamalom Haris kako bi razgovarao o potencijalnom položaju u njenoj administraciji ukoliko bi je podržao u kampanji.

Pozivajući se na neimenovanog zvaničnika Kenedijeve kampanje, Vašington post piše da Kamala Haris nije odgovorila na ovaj predlog, niti je pokazala interesovanje.

U tekstu se navodi da se Kenedi prošlog meseca u Milvokiju sastao sa republikanskim kandidatom Donaldom Trampom, radi razgovora o mogućem položaju u njegovoj administraciji u zamenu za predizbornu podršku. Takođe, navodi se da, uprkos nastavku kampanje, Kenedi ostavlja otvorenu opciju za pregovore.

Nakon objavljivanja ovih navoda u medijima, oglasio se sam Kenedi putem društvene mreže X i poručio da ne planira da podrži, već da porazi Kamalu Haris:

Demokratska stranka potpredsednice Haris bila bi neprepoznatljiva mom ocu i stricu i ja ne mogu to da pomirim sa mojim vrednostima. Demokratska stranka Roberta F. Kenedija i Džona F. Kenedija bila je partija građanskih sloboda i slobode govora. Potpredsednice Haris je partija cenzure, zatvaranja i medicinske prinude. Kenedijeve demokrate su bile protiv rata. Kamalini su prepuni ratnih huškača.

IZVOR: X / @RobertKennedyJr

Autor: redportal.rs