Modna ikona menja svoj dom

U modnom svetu, gde se događaji odvijaju brzinom svetlosti, jedna vest je uspela da uzdrma sve - Džon Galijano napušta Maison Margiela i prelazi u Fendi! Da, dobro ste čuli. Ikona ekstravagancije, čovek koji je redefinisao modne piste svojim neustrašivim kreacijama, sada menja svoj dom i nosi svoj kreativni genij u novu, luksuznu modnu kuću.

Ako ste ljubitelj mode, sigurno znate da je Džon Galijano ime koje ne treba posebno predstavljati. Njegova karijera je putovanje kroz modnu fantaziju - od Diora, gde je ostavio neizbrisiv trag, do Margiele, gde je uspeo da spoji svoje ekscentrične ideje sa minimalističkim duhom ove kuće. Njegov odlazak iz Maison Margiela je definitivno kraj jedne ere. Ali kao što uvek biva u modi, sa svakim krajem dolazi novi početak, a ovaj se dešava u Fendiju.

Svi se pitaju: šta možemo očekivati od Galijana u Fendiju? Ako je sudeći po njegovom dosadašnjem radu, očekujte neočekivano. Njegova ljubav prema teatralnosti, preterivanju, i hrabrim krojevima sigurno će doneti novi talas kreativnosti ovoj kući. Zamislite samo Fendi torbe ukrašene ekstravagantnim detaljima, kapute koji pričaju priču, i revije koje će biti prave modne predstave.

No, pitanje koje svi postavljaju jeste: kako će Galijano uspeti da spoji svoj jedinstveni stil sa DNK-om Fendija? Fendi je poznat po svojoj sofisticiranoj eleganciji, ali ako je neko sposoban da tu eleganciju začini neočekivanim obrtima, onda je to sigurno Galijano. Njegova sposobnost da kombinuje nespojivo, da iznenadi i oduševi, mogla bi doneti Fendiju novu dimenziju luksuza.

Za ljubitelje mode, ovo je trenutak kada moda ponovo postaje uzbudljiva, a modne piste mesto gde se rađaju nove legende. Dok se pozdravljamo sa Galijanovim radom u Margieli, jedva čekamo da vidimo šta nam sprema u Fendiju. A jedno je sigurno – Galijano nikada ne razočarava.

Autor: blic.rs