TasteAtlas objavio je listu najboljih supa sveta, a na prvom mestu je paragvajsko jelo bori-bori. 👇
Bori-bori je izdašna paragvajska supa sa mesom (obično govedinom ili piletinom), pahuljastim knedlama koje se sastoje od kukuruznog brašna i sira, kao i povrćem poput šargarepe, celera i luka.
Supa je tradicionalno začinjena lovorovim listom, karanfilićem i peršunom, a šafran joj daje bogatu zlatnu boju, navodi TasteAtlas, piše Klix.ba, prenosi 021.rs.
Bori-bori je posebno popularno jelo tokom hladnih zimskih meseci, iako se ponekad konzumira i tokom leta.
Bori-bori je preporučljivo poslužiti toplo, posuto peršunom i sa strane narendanim parmezanom. Supa je veoma bogata hranjivim sastojcima, a ima mnogo varijanti poput one sa dodatkom komadića piletine sa roštilja.
Na drugom mestu je rawon, jedinstveno indonežansko jelo, dok treće mesto zauzima još jedno jelo iz iste zemlje - soto betawi tj. goveđa supa koja se sastoji od komada mesa i iznutrica koji se lagano krčkaju u čorbi od kokosovog mleka.
Među najboljih 50 našla se i srpska bela čorba. 🍲
IZVOR: IG / @tasteatlas
VREMENSKA PROGNOZA: Temperatura do 41 stepen 🌞
Autor: 021.rs