Ne palite vatru na otvorenom

Službe zaštite i spasavanja Bar, Budva, Podgorica, Plužine, Cetinje i Danilovgrad tokom dana bile su angažovane u gašenju više požara, saopšteno je iz crnogorskog MUP-a. 👇

- U mestu Brčeli, opština Bar, požar je još aktivan i stanje se prati. Takođe, u opštini Budva, na Paštrovačkoj gori stanje prate pripadnici Službe zaštite i spasavanja Budva - saopštili su iz MUP-a Crne Gore.

U Podgorici je aktivan požar u mestu Orasi, gde se sa vatrenom stihijom bore vatrogasci-spasioci Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada CG. U Plužinama su usled vatrene stihije u mestu Nikoviću ugrožena obližnja domaćinstva.

Poseban izazov tokom dana bio je požar u Tuzima na brdu Dečić (mesto Skorać), gde su pripadnici Vojske Crne Gore iz vazduha i vatrogasci-spasioci iz Podgorice sa kopna uspeli da odbrane kuće i lokalnu školu, koje su u jednom trenutku bile ugrožene. Požar je još aktivan i službe su na terenu.

- U zetskom selu Srpska u gašenju požara učestvovali su pripadnici Službi zaštite i spasavanja Glavog grada, Mojkovca i Budve, kao i dve cisterne sa posadom Vojske Crne Gore - navode iz MUP-a, kako pišu Tanjug i Pink.rs.

Takođe, na Cetinju, u mestu Češljari još je aktivan požar, dok se u danilovgradskim mestima Štitovo i Studeno ponovo aktivirao požar.

- Pripadnici AHJ MUP-a gasili su požar na području Češljara, opština Cetinje, čime su sprečili dalje širenje požara prema Đinovićima i Cetinju. Protivpožarni avion je tokom leta od 5 sati i 40 minuta isporučio 51.000 litara vode u 17 naleta - ističu iz MUP-a.

MUP Crne Gore apeluje na građane da ne pale vatru na otvorenom, posebno u uslovima pojačane opasnosti od požara.

Autor: Pink.rs