Kapiten sa skoro pola terena za pobedu Srbije

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara! Srbija nastavlja odbranu zlatne medalje!

Kapiten Nikola Jakšić odveo je Srbiju dalje golom u poslednjim sekundama meča sa skoro polovine terena!

View this post on Instagram

A post shared by Red portal (@redportal.rs)

Repriza finala sa prethodnih olimpijskih igara u Tokiju donela je pravi triler. Izjednačena utakmica od samog početka u kojoj su obe reprezentacije imale prednost, ali nisu uspevale da odu na 2 gola razlike.

Srbija je u prvom delu susreta vodila i imala šanse da se odlepi, ali nismo uspeli. Isto je bilo i sa Grčkom u drugom delu kada smo uspeli da odbijemo napad i na 2 minuta do kraja dođemo do prednosti. Imali smo igrača više, ali nismo uspeli da postignemo gol i odemo na 2 razlike.

Mandić je odigrao neverovatnu utakmicu postigavši čak 5 golova. Najbolji strelac turnira nije dao Grcima da se odlepe, pa je pravim projektilima davao golove sa svoje pozicije. Bilo je situacija kada su ga 3 protivnička igrača čuvala, ali protiv ovakvog Mandića se ne može!

Sa druge strane dobili smo vrhunskog golmana Filipovića koji je imao najbolju utakmicu na turniru. Uspeo je da odbrani i 1 od 3 peterca, a svakom novom odbranom ulivao je dodatno samopouzdanje našim igračima.

Sve je vodilo ka petercima, a pogotovo kad je Grčka izjednačila na 6 sekundi pre kraja. Imali su Grci ceo napad i ispostaviće se da su pogrešili što nisu igrali do kraja.

Kada je delovalo da ćemo samo krenuti sa centra i da ćemo dati loptu Mandiću da proba pojavio se Jakšić. Grci su krenuli na Mandića, ali onda je kapiten uzeo loptu i opalio sa skoro polovine igrališta!

Za istoriju!

Srbija u polufinalu čeka protivnika meča koji igraju Australija i SAD. Meč se igra večeras od 19 č.

Autor: redportal.rs