Rus smatra da je Đoković među trojicom najboljih sportista svih vremena na planeti.

Nekadašnji ruski teniser Jevgenij Kafeljnikov, svojevremeno prvi reket sveta, hvalio je Novaka Đokovića i njegov uspeh na Olimpijskim igrama u Parizu!

Kafeljnikov je u maju 1999. zaseo na prvo mesto ATP liste, osvajao je Australijan open i Rolan Garos, a u izjavi za Tennis Majors je rekao da je Nole bez premca najbolji na svetu.

- Nema sumnje da je Novak najbolji teniser svih vremena, to je sigurno!

Štaviše, Rus smatra da je Đoković među trojicom najboljih sportista svih vremena na planeti.

- Bez obzira na to da li možete da ga stavite na isti nivo kao Majkl Džordan... Ja ne, jer sam odrastao idolizujući najvećem sportisti svih vremena, a to je Majkl Džordan – sve što sam želeo je da ga gledam kako igra uživo. Za mene je on uvek broj jedan, ali Novak je definitivno među prva tri najveća sportista svih vremena, nesumnjivo – sva dostignuća, rekordi koje je oborio, titule koje je osvojio, prenosi Telegraf.

Pored toga što je bio broj jedan i osvojio dve Grend slem titule u pojedinačnoj konkurenciji, Kafeljnikov je osvojio zlato u singlu za muškarce na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. Pohvalio je kako je Đoković prošao u finalu, rekavši da je zlatna medalja značajna.

- Rekao sam to i ranije, olimpijsko zlato je jednako važno kao i Grend slem titula. Tvitovao sam dan pre meča da je ovo finale najvažniji meč u karijeri Novaka Đokovića. Bio sam potpuno siguran u to. Da je Novak izgubio u nedelju, ceo život bi se kajao. Pobedio je i kasnije dokazao da su moji komentari tačni. Da budem iskren, sada je tako smešno videti Novakove navijače na društvenim mrežama – ranije su govorili da OI nije važne, ali sada smatraju da je važna, govoreći da je potrebno da on pobedi. Novak je od početka pokazao da je spreman da se bori i da sve što ima samo da osvoji to zlato.

Autor: Telegraf