Srpski as oborio nacionalni rekord 💪🏻

Košarkaška reprezentacija Srbije je slavila protiv Južnog Sudana u poslednjem kolu grupne faze sa 96:85, čime su obezbedili drugo mesto, ali i saznali protivnika u četvrtfinalu Olimpijskih igara! Praktično, Orlovi su ispunili ono što se od njih i očekivalo.

Kako je Srbija završila na drugoj poziciji u svojoj grupi, ona će se za polufinale boriti protiv selekcije Australije. Duel između Srbije i Australije je na programu u utorak, 6. avgusta, dok će se termin naknadno utvrditi, pošto se sve četiri utakmice igraju istog dana. U eventualnom polufinalu će Srbija igrati protiv boljeg iz duela Nemačka - Grčka.

Najzaslužniji za sjajnu pobedu naših košarkaša je kapiten Orlova Bogdan Bogdanović koji je postavio rekord po broju poena kao najbolji strelac u istoriji Srbije od osamostaljenja 2006. godine. 

Pre Olimpijskih igara plemjeker Crvene zvezde i dugogodišnji reprezentativac naše zemlje Miloš Teodosić je držao rekord po broju nastupa u državnom dresu (94) i postignutim poenima (1.057).

Bogdanović je protiv selekcije SAD upisao 14 poena, protiv Portorika 13, a u četvrtoj četvrtni meča sa Južnim Sudanom je došao do 28 poena. Na taj način došao je do 1057 poena i tako izjednačio rekord košarkaša crveno-belih.

Bogdanoviću je nedostajao poen da postavi rekord, a u tome je uspeo na 11.4 sekudni do kraja kada je pogodio još dva slobodna bacanja za 1.059 poena za sleekciju Srbije.

Autor: telegraf.rs