Inovator i kreator iz Gradiške oglasio se saopštenjem nakon suspenzije naloga i aplikacije koja se bavila promocijom tog grada 😐

Ekipa Monotik Digital-a našla se u veoma nezgodnoj situaciji, nakon što im je Google play suspendovao nalog i aplikaciju koju su pokušali da plasiraju na najpoznatiju platformu za digitalne aplikacije. 😳

Naime, aplikacija koja bi promovisala manifestacije, turističke potencijale, gastronomiju i ostale aspekte Grada Gradiške suspendovana nakon 3 odbijenice, uprkos ispravkama navedenih za kršenja Google Play developer pravila. 😲

Foto: Ustupljena fotografija

Tim povodom saopštenjem se oglasio Kenan Mahmutagić, mladi inovator i kreator iz Gradiške.

Saopštenje prenosimo u celosti 👇:

U poslednje vreme sve je teže objaviti novu aplikaciju na Google Play platformi. Slučaj koji smo kao "Monotik Digital" imali nedavno, ističe problematiku s kojom se suočavamo. Naime, Google Play, kao i sve veće big tech kompanije, koriste AI za pregled aplikacija, što često dovodi do situacije da ne dobijemo konkretan odgovor zašto je naša aplikacija odbijena.
Nedavno sam poslao aplikaciju na objavu koja je promovisala manifestacije, turističke potencijale, gastronomiju i ostale aspekte Grada Gradiške. Aplikacija je suspendovana nakon 3 odbijenice, iako smo svaki put ispravili navedena kršenja Google Play developer pravila. Na kraju, slanje finalne verzije rezultiralo je trajnom suspenzijom.
Ukoliko Google-u pošaljete žalbu na neki problem, automatski ćete dobiti automatizovani AI odgovor istog sadržaja putem e-maila, te vaš problem nikada neće biti rešen.
Veliki je problem što mi u balkanskim državama nemamo pravo zarade od prodaje aplikacija ili prodaje stvari unutar aplikacija, što nas stavlja u poziciju da jedinu zaradu putem Google Play-a možemo ostvariti kroz oglase unutar aplikacije. Google Play ne želi uvesti svoj Google Play Merchant sistem ovde.
Tri suspenzije aplikacija rezultiraju trajnim gašenjem Google Play računa, što znači da više nikada ne možete otvoriti novi nalog i kačiti nove aplikacije.
Jasno je da Google želi smanjiti broj loših aplikacija na platformi, ali ovakvim postupcima smanjuje konkurenciju velikim firmama i podstiče korisnike da koriste njihove proizvode.
Ovo samo pokazuje da se trebamo fokusirati na razvoj aplikacija za App Store platformu i za iOS uređaje, gde je situacija mnogo tolerantnija i drugačija.
Ovim putem želim skrenuti pažnju na način na koji naše države tretiraju kompanije poput Google-a i koliko je zapravo teško iz naših država plasirati neki proizvod na tržište.

Autor: Redportal.rs