Ovaj festival privlači sve više posetilaca iz regiona.

Vrhunska vina u predivnom ambijentu gradskog parka uz obalu reke Save, privukla su večeras brojne vinoljupce u Gradišku koji su imali priliku da probaju raznovrsna vina. Učestvovalo je više od 40 izlagača iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Hrvatske i Mađarske.

Prema oceni Turističke organizacije Gradiška poseta ovogodišnjeg Vinskog parka je nadmašila prethodne godine, a osim domaće publike sve je više posetilaca iz regiona.

Foto: kenan mahmutagic

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je pohvalio organizaciju Vinskog parka i istakao da sve manifestacije, kulturnog, društvenog ili privrednog karaktera, predstavljaju Gradišku na najbolji način.

- Gradiška postaje prepoznatljiva ne samo po infrastrukturnom i privrednom ravoju. Tu su i brojne prezentacije naše baštinu kao što je ova večeras na kojoj vinari iz Republike Srpske mogu da pokažu tradiciju uzgoja vinove loze.

Na Vinskom parku Gradiška predstavile su se vinarije čija vina se mogu kupiti u Kući Lijevča i Potkozarja u Gradišci.

Direktorka Turističke organizacije Gradiška Danka Mirjanić je istakla da su željeli da ove godine više prostora pruže domaćim vinarima kako bi predstavili svoju proizvodnju ali i promovisali svoja gazdinstava.

Ovogodišnji Vinski park u Gradišci, prema rečima posetilaca, ispunio je očekivanja. Prema rečima izlagača najviše su se tražila bela vina.

Foto: kenan mahmutagic

Autor: Redportal.rs