Sena i dalje nije dovoljno "čista" da bi u njoj mogao da se održi triatlon

Kako prenosi portal Mondo, zbog kvaliteta vode u reci Seni prvo su otkazani treninzi trijatlona na Olimpijskim igrama u Parizu, a sada i muško takmičenje koje je bilo planirano za danas od osam časova. Za sada, zbog vremenskih uslova i problema sa kvalitetom vode, doneta je odluka da se takmičenje održi u sredu od 10 časova i 45 minuta, za šta i dalje ne postoje garancije da će do tada sve biti kako treba.

Uprkos ranijim uveravanjima gradskih i državnih vlasti da je sada kvalitet vode u Seni doveden na optimalan nivo i da nema nikakve opasnosti da se u njoj održi takmičenje, istina je malo drugačija i to je trenutno najveća noćna mora organizatora.

I sami sportisti su postali besni jer je to potpuni debakl za Francusku ako se zna da je kupanje u Seni zabranjeno već duže od jednog veka zbog lošeg kvaliteta vode, a sada je uloženo 1,5 milijardi dolara da bi se reka očistila - i ispostavlja se potpuno bezuspešno. Početkom juna uočeno je preveliko prisustvo bakterije ešerihija koli koja nije uklonjena uprkos tolikom uloženom novcu.

Zvanično, za sve krive kišu.

Autor: mondo.rs