On je uhapšen, a policija je otvorila istragu

Indijac, koji je pogrešno proglašen mrtvim od strane vlade, okrenuo se kriminalu kao očajničkom načinu da dokaže da je živ

Baburam Bhil, četrdesetogodišnji muškarac iz sela Mithora u Radžastanu, dugo je pokušavao da ubedi vlasti da je još uvek živ nakon što su izdali smrtovnicu na njegovo ime. Pokušavao je da ispravi grešku, obraćajući se starcima iz svog sela i državnim vlastima, ali bez uspeha, pa je odlučio da preduzme ekstremniju opciju. U strahu da će mu sva imovina biti konfiskovana od strane vlade nakon njegove „smrti“, Baburam je zaključio da je postati ozbiljan kriminalac najbolji način da privuče pažnju na svoj problem. Dana 19. jula, uzeo je nož i bocu benzina i počeo da teroriše lokalnu školu.

Nakon što je ušao u školu, očajni čovek je ozbiljno povredio dva nastavnika, vršioca dužnosti direktora i učitelja, kao i jednog roditelja. Prema policijskom izveštaju, Baburam Bhil je takođe uzeo nekoliko učenika i nastavnika za taoce dok policija nije stigla i uhapsila ga.

Tokom ispitivanja, čovek iz Radžastana je objasnio da je pogrešno proglašen mrtvim i nakon što je više puta pokušavao da poništi svoju smrtovnicu, postao je očajan da dokaže da je živ. Smatrao je da će počinjenje dovoljno ozbiljnih zločina kako bi bio uhapšen naterati policiju da nema drugog izbora nego da ga uhapse i zabeleže njegovo ime u policijskim zapisima, što bi dokazalo da nije mrtav.

Baburam Bhil je uhapšen zbog svojih zločina, ali njegov plan će verovatno doneti željeni rezultat jer je policija najavila istragu njegovih tvrdnji.

Zanimljivo je da slučaj ovog četrdesetogodišnjeg muškarca nije tako redak u Indiji. U novembru prošle godine sedamdesetogodišnji muškarac viđen kako hoda kroz Agru s natpisom 'Ja sam živ' nakon što je pogrešno izdata njegova smrtovnica.

Autor: Redportal.rs