Objasnili i zbog čega 👇

Ne tražite piće koje zahteva komplikovanu pripremu ili višekomponentni koktel ako ste u prepunom baru, prenosi Punkufer.hr poruku konobara. 😏

Postoje pića koja profesionalni konobari nikada ne bi naručili na određenim mestima.

Ako bar nije specijalizovan za pripremu koktela, bolje je da ih ne naručite. ☝

- Nikada ne naručujem vino na čašu u kafiću koji služi jeftina pića - otkrio je za HuffPost Daniel Leom, glavni barmen u Esters Vine Shop & Baru u Santa Monici.

- Nikad se ne zna koliko dugo je vino bilo otvoreno, a šanse da se dobije nešto dobro na takvom mestu su ravne nuli. Ukus vina počinje da se pogoršava odmah nakon otvaranja flaše i može da se pokvari za samo nekoliko dana, osim ako je kafić pedantan u pogledu čuvanja vina - naveo je on.

Foto: Unsplash.com

Preskočite točeni Ginis 🤔

Mnogi veruju da je nemoguće pogrešiti sa točenim pivom. Džek Tajnan, koji radi u Interboro Spirits & Ales u Bruklinu ne misli tako. Ako je u prepunom kafiću, neće naručiti Ginis na točenje (tamno pivo). 🍻

- Naručiću točeni Ginis samo u lepom i tihom pabu jer znam da će konobari odvojiti vreme da ga toče kako treba - kaže Tajnan, kako prenosi 021.rs.

Ginis se tradicionalno sipa u dva koraka - sipanje prestaje nakon što ste napunili čašu do tri četvrtine kako bi mehurići stvorili prepoznatljivu baršunastu penu. Nakon što se pivo slegne, nastavlja da se sipa do vrha čaše. 😎

Espresso martini - ne

Ne naručujte espresso martini u kafiću koji ima lošu kafu, savetuje Alehandro Echeverria iz bara u njujorškom Sushi bi Bou. 🍸

Iako je ovaj koktel kafe i votke postao izuzetno popularan u poslednjih nekoliko godina, ne prave ga svi onako kako bi trebalo.

- Većina lokala nije opremljena kvalitetnim aparatima za espresso, pa krajnji rezultat nije onakav kakav biste želeli - objašnjava konobar.

Autor: 021.rs