Čeka se analiza oko zaštite životne sredine

Predsednik Srbije rekao je danas da se povodom iskopavanja litijuma iznose brojne neistine i da on hoće da sačeka analizu naših stručnjaka oko zaštite životne sredine, a da bi ako sve bude išlo po planu moglo da dođe i do izjašnjavanja građana.

- Ako to sve bude dobro urađeno, ako sve bude išlo po planu, nikakav problem. Mi možemo krajem sledeće godine da tražimo izjašnjavanje građana i unapred vam kažem, mogu da biraju. Hoćete li u Loznici, hoćete li u zapadnoj Srbiji, ili ćete u celoj Srbiji. I opet vam kažem, gde god i šta god izaberu, pobedićemo ih - rekao je Vučić u Parizu odgovarajući na novinarska pitanja.

On je ocenio i da se nada takvom rezultatu, jer kako je rekao, narod bira između lažne brige i zatucanosti s jedne strane i ekonomskog napretka, prosperiteta, a posebno napretka zapadne Srbije sa druge strane.

- Nema nikakvog problema, ja vam kažem, pobedićemo ih opet. Sit sam ovog nadgornjavanja oko svake sitnice, oko svake stvari koje bi trebalo da je normalno, oko toga kada napravite fontanu na Slaviji, oni dođu i ubacaju deterdžent da vam pokvare fontanu, jer valjda ne valja fontana - rekao je Vučić.

Autor: Tanjug AP