Osnivač Vikiliksa je krajem juna postigao sporazum o priznanju krivice sa američkim pravosuđem

Supruga Džulijana Asanža Stela podelila je prvu porodičnu fotografiju osnivača Vikiliksa i njihove dece na Instagramu od njegovog izlaska iz britanskih zatvora u junu.

Na fotografiji se vidi kako bračni par Asanž zajedno sa sedmogodišnjim Gabrijelom i petogodišnjim Maksom pozira na plaži u Australiji. Nije jasno kada i gde je fotografija snimljena.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Stella Assange (@stellaassange)

IZVOR: IG/stellaassange

Prošlog meseca Stela Asanž je medijima opisala kako je njen suprug planirao da provede prvih nekoliko dana sa porodicom nakon puštanja na slobodu.

- Džulijan planira da pliva u okeanu svaki dan, planira da spava u pravom krevetu, planira da proba pravu hranu i planira da uživa u slobodi - rekla je ona.

Ranije ovog meseca, Asanž je objavio još jednu fotografiju nje i njenog muža na Instagramu uz natpis: „Sloboda! #AssangeFree“, bez navođenja u ovom slučaju kada i gde je fotografija snimljena.

Osnivač Vikiliksa je krajem juna postigao sporazum o priznanju krivice sa američkim pravosuđem, koji predviđa priznanje krivice za nezakonito pribavljanje i obelodanjivanje poverljivih dokumenata u vezi sa vojnim i diplomatskim aktivnostima Sjedinjenih Američkih Država, u zamenu za njegovo puštanje na slobodu iz britanskog zatvora i okončanje dugogodišnjeg neslaganja sa Vašingtonom.

Autor: redportal.rs