Prva tranša od 1,4 milijarde evra za vojnu pomoć Ukrajini od prihoda od zamrznute imovine Ruske Federacije će biti početkom avgusta

Moskva će istražiti mogućnost pravnog gonjenja onih koji su umešani u odluku o konfiskaciji ruske imovine, poručio je potparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Istražićemo mogućnost pravnog gonjenja onih ljudi koji su uključeni u donošenje odluka i sprovođenje ovih odluka, jer je ovo direktno kršenje međunarodnog prava, ovo je povreda imovinskih prava - rekao je Peskov novinarima, a prenosi RTS.

Komentarišući odluku da se prihodi od ruskih inostranih sredstava usmere na kupovinu oružja za Ukrajinu, Peskov je napomenuo da ruski novac ne samo da se krade, već se i troši na kupovinu oružja, prenosi RIA Novosti.

- Ovaj novac ne samo da je ukraden, već se troši i na kupovinu oružja. Teško je smisliti nešto gore - ocenio je potparol.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj ranije je rekao da će prva tranša od 1,4 milijarde evra za vojnu pomoć Ukrajini od prihoda od zamrznute imovine Ruske Federacije biti početkom avgusta.

Autor: Rts.rs