Agent Džef? Tajna organizacija Džef? Komšija Džef?

Još od trena kreiranja nuklearnog oružja, živimo u stalnom strahu od svakodnevne mogućnosti da svet bude razoren u nuklearnom ratu. Kako su razne studije pokazale, samo 100 nuklearnih detonacija bu poslalo ceo svet u dugu nuklearnu zimu u kojoj bi nestalo preko milijardu ljudi.

Trenutno, na svetu, postoji preko 12.500 nuklearnih glava.

Jasno i detaljno praćenje njihovog brojnog stanja je naravno ekstremno važna stvar. Ne želite da budete npr. ko SAD koje su negde IZGUBILE čak 6 nuklearnih bojevih glava.

Trenutno postoji samo 9 zemalja koje su nuklearne sile - Rusija , SAD, Kina, Velika Britanija, Francuska, Pakistan, Izrael, Severna Koreja i Indija. Deseti na listi najmoćnijih nuklearnih sila je, prema predstavi CNN grafika (naslovna fotografija), DŽEF.

IZVOR: X / @nocontexttbrits

Iako su mnogi bili zbunjeni DŽEFom, naravno nije u pitanju osoba već je to akronim za Joint Evaluated Fission and Fussion - JEFF, međunarodi projekat za sardnju i stvaranje biblioteke niklearnih podataka. U pitanju je najverovatnije slučajna greška koja je, prema podacima, postavila DŽEFa na deseto mesto liste.

Stoga žao nam je da obavestimo sve ljude da nije u pitanju Niti Džef Beozos, niti Džef Goldblum.

Autor: redportal.rs