- Zajedno ćemo pobediti

Kamala Haris zvanično je pokrenula svoju kampanju povodom predstojećih predsedničkih izbora u SAD.

Potpredsednica je prvi put progovorila nakon što se predsednik Džo Bajden povukao iz predsedničke trke. O nominaciji demokrata biće odlučeno na konvenciji 19. avgusta u Čikagu.

- U ime američkog naroda, zahvaljujem se Džou Bajednu na njegovom izvanrednom liderstvu kao predsedniku SAD i na njegovom decenijskom služenju našoj zemlji. Njegovo izuzetno nasleđe dostignuća je bez premca u modernoj američkoj istoriji prevazilazeći nasleđe mnogih predsednika koji su služili dva mandata.

- Velika mi je čast služiti kao njegov potpredsednik, i ja sam duboko zahvalna predsedniku dr Bajdenu i celoj Bajden porodici. Predsednika Bajdena sam prvi put upoznala preko njegovog sina Boa. Bili smo prijatelji iz vremena kada smo zajedno radili kao državni tužioci naše matične države. Dok smo radili zajedno, Bo mi je pričao priče o svom tati. Kakav je otac bio i kakav je čovek. A kvalitete koje je Bo poštovao kod svog oca su isti kvaliteti, vrednosti koje sam viđala svaki dan u Džoovom vođstvu kao predsedniku - njegovo poštenje i integritet. Njegovo veliko srce i posvećenost svojoj veri i porodici. I njegovu ljubav prema našoj zemlji i američkom narodu.

- Ovim nesebičnim i patriotskim činom, predsednik Bajden čini ono što je činio tokom svog života - stavio je američki narod i našu zemlju iznad svega.

- Počastvovana sam što imam podršku predsednika i moja namera da zaradim i pobedim u ovoj nominaciji. Tokom prošle godine, putovala sam širom zemlje, razgovarajući sa amerikancima o jasnom izboru na ovim važnim izborima. I to je ono što ću nastaviti da radim u danima i nedeljama koje su pred nama. Učiniću sve što je u mojoj moći da ujedinim Demokratsku stranku i ujedinim našu naciju, da pobedim Donalda Trampa i njegovu ekstremnu agendu Project 2025.

- Imamo 107 dana do dana izbora. Zajedno ćemo se boriti. I zajedno ćemo pobediti - napisala je Kamala u saopštenju, a koje je objavio The Wrap.

Autor: redportal.rs