Na kraju su uspeli da ga izvuku iz lifta i trenutno se leči od dehidracije

Muškarac iz južne indijske države Kerala ostao je zarobljen u bolničkom liftu 42 sata bez hrane i vode. Pedesetdevetogodišnji Ravindran Nair ušao je u lift da poseti doktora. On je u subotu popodne ušao u lift i ostao zaglavljen do ponedeljka ujutru, piše Bi-Bi-Si.

Na kraju su uspeli da ga izvuku iz lifta i trenutno se leči od dehidracije. Nair je rekao da je, kada je bio zarobljen, pokušao da pozove broj hitne pomoći naveden u liftu, ali nije bilo odgovora.

Pokušao je da pozove svoju suprugu, koja radi u bolnici, i „bilo koga drugog koga sam mogao da se setim“, ali nije dobio odgovor.

- Počeo sam da paničim i lupam po vratima lifta da bih privukao pažnju. „Tada mi je telefon pao na pod i prestao da radi - rekao je.

- Kako su sati prolazili, nisam znao da li je dan ili noć jer je unutra bila mrkli mrak. Kad sam se umorio, spavao sam u ćošku. Morao sam da koristim drugi ugao za toalet - dodao je Nair.

Nair je rekao da kada ode u bolnicu obično koristi lift za osoblje, pošto mu je supruga zaposlena u bolnici, ali je ovaj put koristio lift namenjen pacijentima i posetiocima.

- Baš je prošlo podne. U liftu nije bilo nikoga, ali je svetlo bilo upaljeno, tako da nisam mislio da nešto nije u redu - objasnio je on.

Pritisnuo je dugme i lift je počeo da se diže, ali kako se približio drugom spratu, lift je počeo da pada i zaglavio se između prvog i drugog sprata.

- Posle nekog vremena počeo sam da se pitam da li ću umreti u liftu. Brinuo sam za ženu i decu i razmišljao o svojim pokojnim roditeljima i precima. Ali onda sam nekako poželeo da budem jači i rekao sebi da moram da prebrodim ovo zastrašujuće iskustvo - rekao je Nair.

Jedna stvar koja ga je tešila, kaže, bilo je recitovanje pesama koje je napisala njegova supruga.

- Nadao sam se da će neko doći da popravi lift i da će me tamo naći - dodao je on.

Pomoć je konačno stigla u ponedeljak ujutro oko 6 ujutro po lokalnom vremenu kada je operater otvorio vrata i zamolio ga da skoči - 42 sata nakon što je ostao zarobljen u liftu.

Bolnica je od tada postavila upozorenje ispred lifta tražeći od ljudi da ga ne koriste dok se popravlja.

Autor: redportal.rs