- Čuvaj se, tvoja bivša žena.

Princesa i ćerka vlada Dubija je objavila da se razvodi preko društvene mreže Instagram u kom je optužila svog supruga da je "zaokupljen drugim saputnicama".

Šeika Mahra bint Mohamed bin Rašid Al Maktum objavila je kraj svog 1-godišnjeg braka sa industrijalcem i šeikom Manom bin Mana Al Maktumom i to samo 2 meseca nakon što su dobili njihovo prvo dete.

View this post on Instagram

A post shared by Shaikha Mahra Mohammed Rashed Al Maktoum (@hhshmahra)

IZVOR: IG / @hhshmahra

Ona je ćerka šeika Mohameda Bin Rašida Al Maktuma, vladara Dubaija i potpredsednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata.

- Pošto si zaokupljen drugim saputnicama, ovim proglašavam naš razvod. Razvodim se od tebe, razvodim se od tebe, razvodim se od tebe - napisala je ona, koristeći viševeokvnu praksu islamskog razvoda ili takozvani "trostruki talak" gde muškarci muslimanske vreme mogu da se razvedu od žene jednostavnom izjavom svoje namere tri puta usmeno.

https://www.instagram.com/p/C9fXKgCS5_O/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==

IZVOR: IG / @hhshmahra

Ovo nije opcija za žene, prema islamskom zakonu koji kaže da žene mogu samo jednostrano tražiti razvod kroz proces koji se zove "hula". To znači da udata žena koja podnese formalni zahtev i navede validan razlog za pokretanje postupka za razvod,

Na kraju objave, princeza je napisala: "Čuvaj se, tvoja bivša žena".

Par se venčao na raskošnoj ceremoniji u aprilu 2023. godine, a pre dva meseca dobili su ćerkicu.

View this post on Instagram

A post shared by Shaikha Mahra Mohammed Rashed Al Maktoum (@hhshmahra)

IZVOR: IG / @hhshmahra

Autor: redportal.rs