Samo je pitanje vremena kada će Aleksej Pokuševski postati novi košarkaš Partizana

Aleksej Pokuševski uskoro bi mogao iz Amerike da se preseli u Beograd.

Kako prenose srpski mediji, veliki navijač crno-belih će karijeru pokušati da oživi kod Željka Obradovića nakon što je pre nepune dve nedelje dobio otkaz u Šarlot Hornetsima.

Popularni Poku se našao na raskrsnici između NBA i povratka u Evropu, a prema svemu sudeći prevagu je odnela druga opcija gde će imati značajniju ulogu nego što bi to bilo u najjačoj ligi sveta, piše B92.

Pokuševski se trenutno nalazi sa nacionalnim timom gde se sprema za Olimpijske igre. Već ove sreda ga očekuje meč protiv SAD, nakon što je protiv Australije postigao svega tri poena iz šest šuteva.

Foto: Instagram.com/pokusevskination

Pokuševski je karijeru započeo u rodnom Novom Sadu odakle se sa 12 godina seli u Atinu. Igrao je za Olimpijakos odakle odlazi u NBA kao 17. pik Minesote koja ga je prosledila u Oklahomu.

Dosadašnji deo karijere su obeležile povrede, uprkos kojima je uspeo da skupi 168 nastupa u NBA na kojima je u proseku imao 7,5 poena.

Trebalo bi da postane četvrto zvanično pojačanje kluba posle Vanje Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nilikine.

A mediji spekulišu još o dolasku Brendona Dejvisa, Sterlinga Brauna, Tajrika Džonsa, Ajzeje Majka, Isaka Bonge, Marija Nakića, Arijana Lakića i Karlika Džonsa.

Autor: b92.net