Izbori održani u maju, dve vodeće koalicije trenutno bez dogovora

Na sastanku lidera dve koalicije koje su na lokalnim izborima u Budvi osvojile ubedljivo najviše glasova, nije postignut dogovor o formiranju lokalne vlasti.

Sastanak lidera koalicije Za budućnost Budve - Budva otvoreni grad Mladena Mikijelja i koalicije Budva naš grad Nikole Jovanovića završen je bez dogovora. Kako prenose Vijesti, Jovanović je ponudio da Nova srpska demokratija pruži manjinsku podršku lokalnoj vlasti na čijem bi čelu bio on kao predsednik opštine, što je Mikijelj odbio.

Prema ovoj ponudi, odborničku većinu bi pored Jovanovićeve koalicije činili i odbornici Demokrata, Socijaldemokratske partije, Ujedinjene reformske akcije, Pokreta Evropa sad, Socijalističke narodne partije i Demokratske narodne partije. Vijesti pišu da je Mikijelj odbio ovakvu ponudu i ponovio da Jovanović ne može očekivati njihovu podršku ukoliko bude otpočeo pregovore sa Demokratskom partijom socijalista.

Izbori u Budvi održani su u maju, a najviše glasova osvojile su dve koalicije koje su do nedavno bile deo jedinstvene koalicije.

Autor: redportal.rs