Španija za 52 dana gostuje Srbiji u Beogradu

Španija je osvojila Evropsko prvenstvo u fudbalu pobedivši Englesku 2:1 u Berlinu, pokazavši se još jednom kao najbolja ekipa na starom kontinentu. Tokom čitavog turnira su igrali najbolji fudbal, pokazali su najviše talenta, imali i najboljeg selektora koji je bio među najslabije plaćenima, a s obzirom da su veoma mladi - od njih se tek očekuje da dominiraju u godinama koje slede.

Interesantno je da će Španija prvi meč kao "šampion Evrope" igrati u Beogradu, protiv Srbije u okviru 1. kola Lige nacija. Biće to prvi meč koji reprezentacija Srbije igra u "A" diviziji, a nema sumnje da će to biti prava poslastica 5. septembra na stadionu "Rajko Mitić". Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi na licu mesta se uverio da Srbiju čeka jako težak meč protiv prvaka Evrope koji raspolaže neverovatnim igračima.

- Radujem se i srećan sam što će Španci prvu zvaničnu utakmicu kao novi šampioni Evrope odigrati protiv naše reprezentacije i pred našom publikom. To je prilika da Marakana bude puna i da im čestitamo na fantastičnom rezultatu koji su napravili u Nemačkoj. Sa druge strane, to je prilika i za naše momke da se odmere sa najjačom reprezentacijom na kontinentu. Ima li većeg izazova od duela sa Olmom, Vilijamsom, Jamalom, Rodrijem, Moratom… Možda u individualnom smislu nismo na njihovom nivou, ali sve može da se nadoknadi borbenošću, timskim duhom i kolektivnom igrom. Važna je strategija, trka, agresija. Da svaki igrač koji dobije šansu od prvog minuta i svaki koji uđe sa klupe, sprovede u delo sve ono što smo zamislili i što smo se dogovorili pre utakmice - rekao je Piksi za sajt FSS.

- Srbija već ima "naviku" da igra protiv najboljih selekcija sveta, pa smo tako na otvaranju turnira u Kataru igrali protiv Brazila, sada u Nemačkoj protiv Engleske, a sećamo se da je tako bilo i u kvalifikacijama za prethodni Mundijal kada je prvi izazov bio Portugal: "Tada protiv Porugala, sada protiv Španije. Očigledno nam je suđeno da na početku imamo najteže zadatke. Slično je bilo i na završnim turnirima, u Kataru protiv Brazila, u Nemačkoj protiv Engleske. U svakom slučaju, očekuje nas praznik fudbala u kome svi treba da uživamo - dodao je selektor koji se dotakao i podmlađivanja reprezentacije.

Autor: redportal.rs