Stadion će ipak biti PUN 🏆

Finale muškog dela turnira na Vimbldonu zakazano je za nedelju, a za trofej će se boriti Novak Đoković i Karlos Alkaraz. Najbolji teniser svih vremena pokušaće da osvoji 25. grend slem titulu na meču koji bi po mnogo čemu mogao da bude istorijski. Jedan od razloga za to je i neverovatna cena ulaznica.

Kako navodi jedan sajt za prodaju ulaznica, cene karata za ovogodišnje finale Vimbldona bile su rekordne. Najjeftinija ulaznica je koštala neverovatnih 11.000 dolara! Tačnije, 10.969 dolara. Za taj novac dobijate mesto u ćošku terena, na drugom od četiri nivoa Centralnog terena. Za nešto bolja mesta potrebno je izdvojiti preko 12.000 dolara, a trenutno su najskuplje karte u ponudi one koje koštaju 16.363 dolara.

Ipak, ovaj meč je istorijski. Ako Nole uspe da pobedi Alkaraza, on će po broju grend slem titula prestići Margaret Kort sa kojom je izjednačen jer oboje imaju po 24 grend slem titule. Takođe, Đoković bi stigao Rodžera Federera koji je osam puta osvajao Vimbldon, pa bi podelili mesto najuspešnijeg tenisera u istoriji najprestižnijeg teniskog turnira.

Autor: mondo.rs