Srbina dele još 2 pobede od trofeja

Sedmostruki šampion Vimbldona Novak Đoković sutra od 17.00 časova igra meč za finale najprestižnijeg takmičenja protiv Lorenca Muzetija.
Drugi reket sveta se pred sutrašnji meč oglasio snažnim rečima:

- Pripreme dobro teku. Juče sam iznenađujuće dobio dodatni dan bez meča. Uvek je nepoželjno kada se teniser povredi i preda meč, pogotovo ako je četvrtfinale gren slema. Želim mu brz oporavak. Za mene je pozitivno, uz to što sam u polufinalu i to što sam imao dodatni dan odmora bez dodatnog pritiska na koleno i imam dovoljno vremena da se oporavim i budem fizički spreman. Imam dva dana dobre treninge, u porodičnoj atmosferi. Tu su mi deca, tako da uživam u svakom trenutku - rekao je Đoković za Sport klub.

On je potom govorio o sutrašnjem protivniku:

- Uvek se trudiš da igraš svoj tenis najbolje što znaš. S druge strane, moraš da se prilagodiš taktički svom protivniku. Sutra je Muzeti, s njim sam igrao na šljaci oba puta ove godine koja mu je omiljena, ali je jako dobro igrao i na travi ove godine. Finale Kvinsa, polufinale Vimbldona. Sigurno će izaći sa namerom da pobedi i da sve od sebe. Veoma je talentovan, to svi znamo. Pobedio je neke dobre igrače, poslednjeg Frica koji je, rekao bih bio favorit, ali videli smo odličan meč u pet setova. Znam šta mi je činiti. Danas sam i na treningu radio neke taktičke primene koje ću sutra primeniti. Nadam se najboljem - zaključio je Nole.

Autor: redportal.rs