Srpska ne pretenduje da otima teritoriju i imovinu ili odlučuje šta se može raditi u Federaciji BiH, ističe predsednik Narodne skupštine Republike Srpske

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da se vraćanje u upotrebu himne Bože pravde i grba Nemanjića kroz izglasane dopune postojećeg zakona neće moći sudski osporiti, jer je reč o pravno izbalanisranom dokumentu koji ne vređa nikoga.

Istakao je da najave nelegitimnog Kristijana Šmita o budućim potezima Ustavnog suda Bosne i Hercegovine govore o porazu međunarodnog prava i diplomatskoj sramoti.

To je dokaz potpunog kolapsa međunarodnog prava u Bosni i Hercegovini i to je njihova sramota. Pravo je čudo da to sebi dozvoljavaju ljudi koji bi trebalo da poznaju diplomatski protokol. O tome će odlučivati institucije Republike Srpske. Ako klub Bošnjaka stavi veto, mi ćemo sačekati odluku Ustavnog suda Republike Srpske.

Stevandić se danas u Banjaluci susreo sa predsednicom Narodne skupštine Republike Srbije Anom Brnabić i

Srbija jasno štiti prava Srpske garantovana Dejtonskim mirovnim sporazumom i njeni predstavnici uvek pozivaju na smirivanje tenzija, prijateljstvo i uvažavanje. Republika Srpska ne pretenduje da otima teritoriju i imovinu ili odlučuje šta se može raditi ili ne u Federaciji Bosne i Hercegovine.

IZVOR: X / @nenad_stevandic

Autor: tanjug.rs