Crveno-beli slavili posle preokreta

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su i drugu pobedu na Kupu prijateljstva u Sankt Peterburgu. Posle pobede nad Sočijem izabranici Vladana Milojevića su večeras pobedili Zenit sa 2:1 golovima Kataija i Lekovića.

Zvezda nije dobro otvorila utakmicu što je rezultiralo da vrlo brzo ima zaostatak od jednog gola. Bilo je dosta toga što nije dobro funkcionisalo u igri crveno-belih, pa je Zenit mogao voditi i ubedljivije.

U nastavku meča crveno-beli su zaigrali agresivnije što je rezultiralo izjednačenjem. Kolektivan pritisak je urodio plodom, a novajlija Dalsio je proigrao Kataija koji je postigao sjajan gol.

Treba napomenuti da je mladi golman Guteša ponovo bio sjajan na golu Zvezde i da je bio malo manje koncentrisaniji mogao je Zenit mnogo ranije da reši meč. Kumovao je Guteša na pravi način pobedi crveno-belih.

Gledali smo dobre situacije ispred oba gola u nastavku. Ipak, Zvezda se bolje snašla posle jednog kornera kada je Leković sjajno skočio i glavom pogodio. Igrač koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Viljarealu ozbiljno se nameće kao rešenje na štoperskoj poziciji pogotovo jer je bonus igrač.

Zvezda je ovom pobedom osvojila Kup prijateljstva, ali joj do kraja ostaje još jedan meč protiv Taljaresa. Ta utakmica biće poslednja proba za tim Vladana Milojevića u Rusiji posle koje će se jasnije zanti prvih 11 za novu sezonu.

View this post on Instagram

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

Autor: redportal.rs