Slučajni susret u Veneciji obezbedio budžet slavnom reditelju 🤩

Američki reditelj i producent Orson Vels više puta je zapadao u finansijske probleme sa svojim projektima, a slučajni susret sa najpoznatijim britanskim premijerom bio mu je jednom od pomoći.

Vels se u jednom televizijskom intervjuu 1970. godine prisetio Čerčila i rekao da je bio čovek velikog humora i velike ironije. Ispričao je i kako se susreo sa njim u Veneciji i kako mu je Čerčil pomogao da dođe do finansija za novi film:

Zadesio sam se u Veneciji, pokušavajući da dođem do nešto novca za film. I on je bio u hotelu Toledo sa Klemi, svojom suprugom. Došao sam sa ruskim biznismenom kojeg sam pritiskao za nešto novca. I prošli smo sto gospodina Čerčila. Gospodin Čerčil me je video i načinio taj mali gest.

Naime, Čerčil se blago naklonio Velsu u znak poštovanja. Ali to je bilo dovoljno:

Rus je izgubio razum! Ovo je beli Rus, nije crveni Rus... 😂 Kad je Rus video da me gospodin Čerčil ne samo poznaje, nego daje i specijalno priznanje, bilo mi je jasno da imam novac za film.

Međutim, Vels je ispričao Čerčilu kako mu je pomogao. I tu nije bio kraj!

Sledećeg jutra sam plivao na plaži i primetio da sam u vodi pored gospodina Čerčila. (...) I rekao sam mu: Gospodine Čerčil, mislim da znate šta ste učinili za mene. I rekao sam mu kako mi je to priznanje pomoglo sa mojim finansijerom. I toga dana sam na ručak ponovo došao sa svojim finansijerom, a gospodin Čerčil je ustao sa svoje stolice i poklonio se. 😂
View this post on Instagram

A post shared by Gentleman’s Journal (@thegentsjournal)

IZVOR: IG / @thegentsjournal

Autor: redportal.rs