Ideologija NDH je oživela kroz delovanje određenih političkih grupacija koje se trenutno nalaze u vladi Andreja Plenkovića.

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević istakao je da višenedeljno jadikovanje koje dolazi iz Hrvatske povodom Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, Mathauzenu i Dahau nije u skladu sa dobrosusedskim odnosima jer oni sami bo trebali da donesu rezoluciju o zločinima NDH.

- Rezolucija o genocidu u Jasenovcu, Mathauzenu i Dahau doneta je na Vidvodan u crnogorskoj Skupštini i predstavlja pokušaj da se zaustavi revizionizma koji je sve prisutniji u Hrvatskoj, gde konstantno pokušavaju da smanje broj žrtava (u Jasenovcu). Ideologija NDH je oživela kroz delovanje određenih političkih grupacija koje se trenutno nalaze u vladi Andreja Plenkovića.

Zatim se dotakao i novog sastava Sabora:

- Imate novi saziv Sabora, u kojem je stvorena većina sa izričitim naglaskom da u poziciji ne može biti ni jedan Srbin. Zvanično, kada im treba oni su raskinuli sa NDH prošlošću, ali iz svakodnevnih primera vidite da ta politika (Pavelićeve NDH) nikada nije bila življa.

IZVOR: YT / RTRS vijesti

Autor: Redportal.rs