Neka se spremi RUNE! 🎾

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona, pošto je posle četiri seta i mini-preokreta uspeo da izbaci jako žilavog Alekseja Popirina iz Australije - 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6)!

Đoković je nešto sporije ušao u meč, ali je kako je meč odmicao, uspevao samo dodatno da se nametne i da potom od sredine drugog seta bude i u potpunoj kontroli nad situacijom. Skoro svaka duža razmena pripadala bi srpskom asu.

Prvi set je krenuo u potpunom egalu i činilo se da Novak ima kontrolu, jer skoro da nije dao ni poen Australijancu na svoj servis. Međutim, pad koncentracije desio se u tom kobnom sedmom gemu kada je Popirin stigao do 30:40 i bukvalno ugrabio jedinu slamku za brejk. Srbin je potom pokušavao da se vrati, ali krajnje bezuspešno, jer je Popirin potom uzeo gem sa nulom na svoj servis, a potom je poslednji posle manje drame na 30:30 rešio u svoju korist i iskoristio prvu set loptu.

U drugom setu Novak se probudio. Pao je jedan brejk, mogao je dva gema kasnije još jedan, ali iako nije tada, ovaj deo igre je svakako na kraju pripao Đokoviću bez ikakvih problema, pošto Popirin nije imao nijednu brejk loptu.Treći set je krenuo najbolje moguće po Đokovića, brejkom! Malo po malo, Novak je potom uspeo da održava ritam svoje igre i da na kraju ponovo ne dopusti niti jednu brejk loptu Popirinu do samog kraja ovog dela igre. Kada je došao momenat da servira za vođstvo od 2:1, malo se Nole stegao, pa je iskoristio tek treću set loptu.

Četvrti set je bio malo dramatičniji, jer je Popirin ponovo pronašao svoju energiju iz prvog seta, posebno na servisu. Pogađao je apsolutno sve, pa tako Nole nije mogao baš dugo da dođe bar do neke polu-šanse. Imao je u 11. gemu kad je stigao do tri vezane brejk lopte na 0:40, ali je Popirin uspeo sve da ih neutrališe i da obezbedi igranje tajbrejka. Tamo je ipak Đoković pokazao zbog čega je jedan od najboljih svih vremena, napravio je mini-brejk onda kada je to bilo najvažnije i na kraju je slavio konačnu pobedu na ovom meču.

To znači da će se Nole u osmini finala Vimbldona sastati sa Holgerom Runeom, te nas očekuje veliki spektakl.

Autor: telegraf.rs