Ne dešava se često da klub traži da proda igrača za manje para

Crvena zvezda u poslednjih 10 godina doživela je potpuni procvat, ali dugo vremena pre toga nije bilo idealno u crveno-belim redovima. Kako na sportskom tako i na finansijskom planu.

U prilog tome nam stiže još jedna priča iz Rusije koja je vezana za odlazak Nemanje Vidića u Spartak iz Moskve 2004. godine. Naime, u intervjuu za ruski Sport Ekspert Juri Pervak nekadašnji generalni direktor Spartaka govorio je o uslovima kupovine Vidića od Zvezde.

Kako je objasnio desilo se nešto što se ne dešava tako često. Pervak je objasnio da je prvobitna cena bila 7.000.000 evra i da je to trebalo platiti u 3 rate. Posle godinu dana stigao je zahtev iz Zvezda da cena bude 5.000.000 evra, ali bez rata kao i da milion evra bude isplaćeno u kešu.

Bila je 2004. godina, u Portugaliji se igralo Evropsko prvenstvo. Išao sam tamo i svratio sam u Beograd. Crvena zvezda je tražila milion dolara u kešu, u koferu. Isporučeno je u Austriji. Predsednik kluba, legendarni Dragan Džajić, došao je sa svojom pratnjom.

Potom je nastavio:

Prvobitno, cena je bila sedam miliona evra. Podelili smo to na tri dela, u tri rate. Posle godinu dana Zvezda je poslala zvanično pismo sa ponudom, da mi platimo sve odjednom, ali da cena bude smanjena. Fedun i ja smo sklopili dogovor. Ispalo je profitabilnije kako su Srbi ponudili. Na kraju, Vidić je koštao 5.000.000, od čega je milion bio u kešu.

Autor: redportal.rs