Neprijateljski odnosi ovog milijardera i izvršnog direktora kompanije Dizni su otpočeli krajem prošle godine

Poznato je da Ilon Mask i kompanija Dizni nisu u najboljim odnosima. Kako je Mask drugi najbogatiji čovek na svetu (do nedavno je bio prvi) uvek može da se posluži onom starom, dobrom taktikom "Ako ne možeš da ih pobediš, kupi ih".

Iako zvanično nije rekao da planira da kupi kompaniju Dizni, postoji više faktora i razloga koji mogu ukazivati da su u pozadini neki planovi ipak u pripremi.

Jedan od korisnika platforme X (Tviter) je postavio sledeću objavu gde direktno pita Maska "da li bi mogao da kupi Dizni".

IZVOR: X / @X_BEBEeth

Vlasnik kompanija X i Tesla je dao prilično zagonetan odgovor na ovo pitanje, jednostavno objavivši emotikon "🤔".

Čuveno "J*BITE SE"

Neprijateljski odnosi ovog milijardera i kompanije Dizni (pre svega njenog izvršnog direktora Boba Ajgera) su otpočeli krajem prošle godine. Tada su mnoge velike kompanije, među kojima je najveća bila Dizni, prestale da se oglašavaju na platformi X, kao razlog navodeći određene Maskove objave na toj platformi, koje su smatrali za antisemitske. Kompanija Dizni je takođe bila i najglasnija u kritikovanju Maska. U jednom intervjuu Mask je jasno izneo svoj stav po tom pitanju, poručivši oglašivačima koji su se povukli "J*bite se", nakon čeka je posebno naglasio ime izvršnog direktora kompanije Dizni, Boba Ajgera.

IZVOR: YT / telegraph

Tu se neprijateljstvo ne završava. Naime, Mask je u jednoj svojoj objavi na platformi X javno podržao Đina Karano u njenoj tužbi protiv kompanije Dizni, ponudivši joj pravnu pomoć u vidu svojih advokata.

IZVOR: X / @elonmusk

Ilon Mask i Nelson Pelc

Mask je nedavno viđen na premijeri filma Lola, nezavisnog filma u režiji glumice Nikol Pelc, ćerke poznatog investitora i milijardera Nelsona Pelca. Ovaj vid pojavljivanja u javnosti je krajnje atipičan za Maska, što je naravno izazvalo znatiželju novinara koji su izveštavali o ovoj premijeri.

Na pitanje "otkud to da je na premijeri ovog filma", Mask je odgovorio:

- Ovde sam samo sa prijateljima. Razmišljam o tome koje kompanije da kupim - odgovorio je Mask u prolazu, nakon čega se glasno nasmejao.

Poznato je da Nelson Pelc u svom vlasništvu već ima zavidan broj akcija kompanije Dizni, a plan mu je da kupi još veći broj akcija, ne bi li time obezbedio sebi mesto u izvršnom odboru ove kompanije.

Nakon svega navedenog, ipak je malo verovatno da će Ilon Mask kupiti Dizni u skorije vreme. Vrednost te kompanije se procenjuje na 180 milijardi dolara, što je blizu cifri od 232 milijarde dolara, koliko je sam Mask "težak". Samim tim takva akvizicija bi bila veoma rizična i predstavljala bi veliki finansijski rizik. Međutim, uzimajući u obzir trenutnu kontraverzu koja okružuje kompaniju Dizni i Boba Ajgera, nije sasvim nemoguće da Mask jednog dana ušeta u zgradu kompanije Dizni sa lavaboom u rukama.

IZVOR: X / @elonmusk

Autor: Redportal.rs