Organizacione i radne promene su neophodan deo upravljanja poslovanjem 🧐

Microsoft će otpustiti do 1.500 zaposlenih u svojim odeljenjima Azure for Operators i Mission Engineering, izveštava Business Insider. Ova dva tima deo su organizacije Strategic Missions and Technologies (SMT), a otpuštanja će pogoditi stotine radnih mesta, piše Telegraf.rs.

Tim predvodi Džejson Zander, bivši izvršni potpredsednik Microsoft Azure. U procurelom memorandumu, Zander je otpuštanja pripisao većim investicijama Microsofta u veštačku inteligenciju. U zvaničnoj izjavi za medije, uključujući Reuters i CRN, Microsoft je potvrdio da su organizacione i radne promene neophodne za upravljanje poslovanjem, bez konkretnog pominjanja strateškog prelaza na AI.🧐

- Organizacione i radne promene su neophodan i redovan deo upravljanja našim poslovanjem. Nastavićemo da prioritetno ulažemo u strateške oblasti rasta za našu budućnost i podršku našim klijentima i partnerima - izjavio je portparol Microsofta.

Ova izjava je identična onoj koju je kompanija dala nakon otpuštanja u 2023. godini, čime se potvrđuje stav da su otpuštanja često potrebna kada se kompanija preusmerava na nove proizvode ili usluge.

Microsoft je u januaru 2023. otpustio preko 10.000 zaposlenih, sa dodatnim manjim krugom otpuštanja u julu. Takođe je eliminisao 1.900 radnih mesta u januaru ove godine u timovima Activision Blizzard i Xbox.😯

Mnoge druge velike tehnološke kompanije takođe su najavile značajna otpuštanja u poslednjih 18 meseci, uključujući Intel, Google, Salesforce i Amazon.

SMT je stekao reputaciju po inovacijama i vrhunskim projektima, uključujući kvantno računarstvo. Međutim, mnogi proizvodi vezani za Azure će biti obustavljeni, a zaposleni će biti premešteni u druge timove za cloud i AI proizvode ili će biti otpušteni.

Autor: Telegraf.rs