Discord samo u januaru ove godine otpustio 17 odsto svoje ukupne radne snage 😶

Kako prenosi Wall Street Journal, jedna od najpopularnijih platformi za komunikaciju među gejmerima, Discord, uskoro uvodi reklamni sadržaj, primarno u saradnji sa izdavačima i developerima poznatih igara.

Iako je ovo poslednje mesto na kom smo želeli da vidimo reklame, čini se da je kompaniji potreban novi izvor prihoda zbog velike finansijske krize u industriji, koja je praćena masovnim otpuštanjem zaposlenih u svim sektorima – Discord je samo u januaru ove godine otpustio 17% svoje ukupne radne snage.

- Uvode se plaćene promocije u saradnji sa proizvođačima video igara koje će korisnicima nuditi nagrade za uspešno završene in-game zadatke”, navodi se u WSJ izveštaju, а prenosi Telegraf.

Discord developeri su se dotakli ove teme početkom marta, konkretno govoreći o ovim ”sponzorisanim kvestovima”.

- Sadržaj reklama će biti baziran na preferencama korisnika, njihovim omiljenim igrama, uzrastu i geografskoj lokaciji. Nalaziće u donjem levom uglu ekrana - otkrio je Discord za WSJ.

WSJ takođe navodi da će korisnici moći da uklone reklame, ali nam nije poznato po kojoj ceni - potencijalno ćemo morati da pazarimo premium Nitro pretplatu.

Prema svemu što smo čuli do sada, ovaj sistem dosta liči na Find the Force Quest u Fortnajtu, koji je od igrača zahtevao da strimuju igru 15 minuta zajedno sa barem jednim Discord prijateljem. Svi koji su uspešno završili ovaj zadatak osvojili su Coruscant’s Pride Wrap.

Očekivano, gejmerima se većinski ne dopada ova odluka, toliko da mnogi ”prete” da će momentalno promeniti platformu u slučaju da reklame postanu obavezne za sve korisnike.

Autor: Božidar Radovanović