Možete zapamtite nivo i parking mesto, kao i da dodate podsetnik 15 minuta pre isteka parkinga ☝️

Neki kažu da se radi o putovanju, a ne o odredištu - međitim radi se o malo i jednom i drugom. Sada, Google map za Android i iOS ne samo da će vam pomoći da stignete tamo gde idete, već će vam pomoći da zapamtite gde ste parkirali kada stignete. 🅿️

Evo kratkog uputstva da lako nađete svoje vozilo, naročito u nekad komplikovanim parkinzima u tržnim centrima 👇:

ZA ANDROID KORISNIKE:

Dodirnite plavu tačku, a zatim dodirnite "Sačuvaj parking" (Save your parking) da biste dodali lokaciju parkinga na mapu. 🅿️

Videćete oznaku na samoj mapi koja identifikuje gde ste parkirali automobil. Dodirnite tu oznaku da otvorite svoju parking karticu, gde možete dodati dodatne detalje o svom parking mestu.

Možete dodati napomenu kao što je „nivo 3, mesto 35“, dodati vreme koje je preostalo do isteka vremena (i čak dobiti podsetnik 15 minuta pre isteka), sačuvate sliku svog parking mesta i pošaljete parking lokacija prijateljima, prenosi Kurir.

NA IOS-U:

Iskustvo je prilično slično. Dodirnite plavu tačku, a zatim dodirnite "Postavi kao lokaciju za parkiranje" (Set as parking location) da dodate svoje parking mesto na samu mapu. 🅿️

Dodirnite oznaku za parking na mapi da biste otvorili svoju parking karticu i uradili stvari kao što su da je podelite sa prijateljima i pogledate slike vašeg parkinga. Ovo je dodatak automatskoj detekciji parkiranja koju ste možda već primetili u Google mapama za iOS.

Ako se povežete sa automobilom koristeći USB audio ili bluetooth, vaše parking mesto će automatski biti dodato na mapu kada isključite vezu i izađete iz vozila.

Takođe uz Google map možete dobiti uputstva daleko od dolaska na odredište, uz mogućnost da sačuvate lokaciju parkinga, istražite mesta koja ste sačuvali na listama, lako pronađete prijatelje i porodicu i još mnogo toga.

Autor: Kurir