Razvija 2 prototipa

Iako se joĆĄ do pre nekoliko dana govorilo kako Epl nema planove oko Ajfona s fleksibilnim ekranom, posljednji izveĆĄtaj koji je juče objavljen na tehnoloĆĄkim medijima baca potpuno novu svetlo na situaciju u kompaniji. đŸ§

Savitljivi Ajfon đŸ€ł

Prema tom izveĆĄtaju koji je baziran na razgovoru s osobom direktno upućenom u situaciju, Epl već neko vreme razvija savitljivi Ajfon. Uređaj na kojem rade jeste preklopnik poput Samsungovog Galaxi Z Flipa i Motorole RAZR, a ne telefon koji se moĆŸe otvoriti i koristiti poput tableta, ĆĄto je kategorija uređaja Galaxija Z Fold i Guglovog Pixela Fold.

Epl navodno razvija najmanje dva prototipa savitljivih telefona, a s razvojem su krenuli joĆĄ 2018, godinu pre nego je Samsung predstavio svoj prvi savitljivi Fold. U izveĆĄtaju o razvoju takvih uređaja navode se brojni i različiti izazovi s kojima se suočio Epl poslednjih godina, a istih problema imale su i druge tehnoloĆĄke kompanije koje su predstavile telefone ove kategorije. đŸ€”

Savitljivi telefoni pokazali su se predebelim kada se sklope, lako moĆŸe doći do njihovog loma, dosta su skuplji u odnosu na klasične telefone, na sredini zaslona gde se telefon savija vidljiv je prielaz na ekranu itd. 🧐

Faza ranog razvoja

U izveơtaju se naglaơava kako su Eplovi telefoni s fleksibilnim zaslonom joơ u fazi ranog razvoja, te i dalje postoji mogućnost da kompanija odustane od njih. Ako odluče da će ih ipak predstaviti, to će sigurno biti poslije 2025. godine, prenosi avaz.ba.

Autor: avaz.ba