Villisu je trebalo samo 38 minuta da završi video igru

Tinejdžer iz Oklahome postao je prva osoba koja je završila kultnu Nintendovu video igricu Tetris, 34 godine nakon njenog objavljivanja, prenosi Bi-Bi-Si.

Vilis Gibson je na svom Jutjub kanalu postavio snimak trenutka kada je dostigao nivo 157, čime je stigao do kraja video igre. Posle utakmice, 13-godišnjak je pao sa stolice i rekao: "Onesvestiću se, ne osećam prste".

Villisu je trebalo samo 38 minuta da završi video igru. Neverovatno, do pre nekoliko godina, igrači su verovali da je moguće igrati samo do nivoa 29.

Popularnu video igricu u kojoj igrači ređaju padajuće blokove u savršene horizontalne linije sve većom brzinom je prvobitno kreirao sovjetski inženjer Aleksej Pajitnov 1984. godine, a popularnost je stekla nakon svog debija na Nintendo i Nintendo Gameboi ručnim konzolama 1989. godine. Danas se igra može igrati na nizu konzola i platformi, uključujući mobilne telefone.

U 2010. godini, profesionalni takmičarski igrač Thor Akerlund uspeo je da dostigne nivo 30 koristeći tehniku koja se zove "hipertapping", gde igrač vibrira prstima na način koji pokreće kontroler brže od brzine igre.

Ovo je navelo druge igrače da usvoje druge tehnike da vide koliko daleko mogu da odu, ali do prošlog meseca, samo veštačka inteligencija je mogla da stigne do kraja video igre.

Inače, tinejdžer kaže da ovu video igricu igra od svoje 11. godine i da se takmičio na nekoliko turnira.

- Kada sam počeo da igram ovu igru, nisam očekivao da ću ikada završiti igru ili pobediti - napisao je na svom Jutjub kanalu.

Osim što je završio video igru, Vilis kaže da je oborio i ukupan rezultat i tri druga svetska rekorda u Tetrisu. Drugi igrači sada pokušavaju da obore rekorde 13-godišnjaka, a mnogi dokumentuju svoje pokušaje na društvenim mrežama i veb stranicama za striming video zapisa.

Autor: redportal.rs