Da li ste zavisni od društvenih mreža? 📴

Danas je gotovo nezamislivo da osoba nema telefon kao i bar jednu od mnogobrojnih društvenih mreža.

Omiljene aplikacije su nam dostupne u svakom trenutku i često ne obraćamo paznju koliko zapravo vremena provodimo na njima.

Društvene mreže su svakako pozitivnija strana interneta i mogu nam doneti mnoštvo dobrih stvari. Služe nam za upoznavanje druženje, komunikaciju sa prijateljima. Za promociju novih poslova i razmenu informacija, kao i još mnogo toga. Ali treba sagledati i drugu stranu.

Provodeći svaki dan na društvenim mrežama stvarate zavisnost. Sa vremenom se mogu razviti i manjak pažnje i koncentracije, kao i povećan nivo stresa i umora. Zbog toga treba ograničiti upotrebu drustvenih mreža. Jedan od načina Vam predstavljamo u nastavku.

Foto: Pixabay.com

Kako digitalni detoks izgleda?

Jedan dan u nedelji provedite bez digitalnih uređaja. Izaberite dan koji Vama odgovara. Iskoristite to vreme za porodično okupljanje, viđanje sa prijateljima ili za aktivnosti koje već duže vreme odlažete.

Koji su benefiti digitalnog detoksa?

Više vremena za hobije. Volite da čitate, pišete, vežbate,slušate muziku. Iskoristite vreme za stvari koje Vas čine srećnim.

Rad na sebi. sticanje nekih novih veština, znanja, učenje nekog stranog jezika.

Ne dozvolite da Vam zivot odmiče ispred Vas. Samo jedan dan u nedelji dovoljan je da radite stvari za koje nemate vremena a koje Vas čine srećnim.

Autor: redportal.rs

#Social Media

#digital detox