Mask je prethodno ovu ideju predstavio javnosti kroz anketu na svojoj društvenoj mreži X

Izvršni direktor Tesle, Elon Musk, izjavio je u četvrtak da će razgovarati sa izvršnim odborom kompanije o investiciji od 5 milijardi dolara u startup za veštačku inteligenciju xAI. Ovo dolazi u trenutku kada se proizvođač električnih vozila nastoji da ubrza razvoj svog robotaksija i generalno vozila sa autonomnom vožnjom.

Ovaj ambiciozni projekat autonomne vožnje suočen je sa brojnim tehničkim i pravnim preprekama u poslednjih nekoliko godina, a proizvođač automobila sada jača svoju AI infrastrukturu kako bi trenirao modele za Teslinu autonomnu tehnologiju.

- Izgleda da je javnost za. Razgovaraću sa odborom Tesle - rekao je Musk u objavi na platformi X nakon što je anketa na društvenoj mreži pokazala da je gotovo 68% ispitanika reklo da kompanija treba da investira u xAI, developera Grok chatbota.

IZVOR: X / elonmusk

Ranije ove nedelje, tokom konferencijskog poziva o zaradi Tesle, Musk je rekao da će xAI biti "koristan za napredovanje potpune autonomne vožnje i za izgradnju novog Teslinog data centra", dodajući da postoje mogućnosti za integraciju Groka sa Teslinim softverom.

Automobilska bruto marža i profit Tesle za drugi kvartal nisu ispunili očekivanja Vol Strita u utorak jer je kompanija smanjila cene i ponudila podsticaje kako bi povećala prodaju.

Musk, koji nosi titulu najbogatijeg čoveka na svetu, pokrenuo je xAI prošle godine, u pokušaju da se takmiči sa tvorcem ChatGPT-a, kompanijom OpenAI, i njenim finansijerima - kompanijama Microsoft i Google.

Autor: Redportal.rs