Konkurencija je malo tesna, ali se zna otprilike

Sećamo se da stara pesma Duška Radovića kaže Plavi zec, čudni zec, jedini na svetu, što su stihovi koje smo rado pevali kao deca. Ono što tad nismo znali jeste da zapravo i postoje neki zečevi koji su jedinstveni na svetu. 😄

Kada je u pitanju veličina, međutim, sigurno je da jedan simpatičan zecov po imenu Herman nema nikakvog premca. On ima 7,7 kilograma, a dugačak je jedan metar, dok su mu samo uši dugačke 21 centimetar (dakle, kad se uspravi ima oko 120 centimetara sa sve ušima). 🐰

Foto: thisbugslife.com/NZ

Hermanov vlasnik, dobrodušni Nemac Hans Vagner, kaže da Herman u proseku pojede oko dva kilograma hrane dnevno. Da bi ostao zdrav, ovaj džinovski zec takođe treba redovno da uzima i vitamine, a u toku nedelje mora da se hrani i senom. Istina, kaže Vagner, najviše voli zelenu salatu.

Ipak, Herman nije nastao slučajno, jer je nastao kao rezultat ukrštanja različitih vrsta kunića, a cilj je bio - obezbeđivanje što više mesa. 😱 Svakako, Hermana (kog po mreži često zovu i Herman German, jer sa svojim vlasnikom živi u predgrađu Berlina) sasvim sigurno ne čeka takva sudbina, pre svega jer ga njegov vlasnik odavno ne doživljava na takav način.

Istina, u međuvremenu se pojavio još jedan džinovski zec u Berlinu koji takođe pretenduje na mesto najvećeg zeca na svetu, a zove se Rudi. Rudi je za jedan kilogram teži od Hermana, ali nije duži, tako da se može reći da je jasno ko od njih dvojice može da ponese titulu najvećeg zeke na svetu.

Što se nas tiče, skroz je u redu da tu titulu obojica podele. Uz zelenu salatu, razume se. 🥦😄

Autor: redportal.rs