Ozbiljna pometnja nastala zbog jedne promene

Tviter je prošle nedelje ukinuo plave oznake verifikacije onim korisnicima koji ih nisu platili, već imaju iz vremena kad su bile besplatne, ali se odlučio da ih vrati pojedinim korisnicima.

Bijonse, Viktorija Bekam i Hari Kejn samo su neki od korisnika ove društvene mreže kojima je vraćena plava kvačica. Mada je ova oznaka ranije služila kao dokaz autentičnosti korisnika koji stoji iza naloga, što je bilo posebno važno radi razdvajanja pravih i lažnih naloga sa imenima poznatih, pod rukovodstvom Ilona Maska ona je počela da se dobija uz plaćanje mesečne naknade. Mask je ranije obećao da će Tviter postati profitabilna kompanija.

U ovom kratkotrajnom periodu od svega nekoliko dana, kada su stari verifikovani korisnici izgubili plavu oznaku, pojavilo se mnogo lažnih profila sa istim profilnim fotografijama kao verifikovani. To je stvorilo ozbiljnu zabunu, pa je jedan takav profil sa imenom Hilari Klinton, bivše američke državne sekretarke, najavio da će ponovo kandidovati za predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

Ono što je tu posebno bilo problematično jeste da je upravo taj nalog tada dobio plavu kvačicu.

Mnoge javne ličnosti izjavile su da neće platiti mesečnu plavu oznaku, među njima Lebroj Džejms i Stiven King.

Autor: redportal.rs