Po mnogima dr Nestorović je jedan od najcenjenijih i najvoljenijih pedijatara u Srbiji

Nedugo pre nego što će čuveni dečji pulmolog dr Branimir Nestorović postati deo Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, otvorio je dušu u emisiji Govornica RTV Marš iz Valjeva. Pričao je o teškom detinjstvu, smrti oca, majke, o tome kako je radio na građevini u teškim vremenima i kako je birao prijatelje...

Po mnogima on je jedan od najcenjenijih i najvoljenijih pedijatara u Srbiji, po nekim drugima, sve to je palo u vodu zbog "opuštenih" izjava u javnosti. 

U ovoj emisiji otkrio je i tajnu kako je umro njegov otac, a onda i zašto je duvan veća droga od kokaina.

- Otac je bio strastveni pušač, pušio je tri pakle dnevno. Dobio je rak usne duplje i umro je u velikim mukama. I od tad ja vodim tu kampanju protiv duvana, ali ide slabo…Znate kad pričamo o drogama, najstrašnija droga je duvan. To je najstrašniji otrov koji postoji. Njegova zavisnost je na nivou kokaina. Duvan, a o tome se malo priča, oštećuje kod žene jajne ćelije i to su promene koje se prenose na sledeće generacije. Ako je baba bila strastan pušač, unuka će imati sve bolesti koje imaju pušači iako nikad nije pušila - rekao je dr Nestorović.

IZVOR: YT / RTV Marš HD Valjevo

Autor: redportal.rs

#Doktor Nestorović

#branimir nestorovic

#droga

#nikotin

#pušenje