Haski, poznat po svojoj energiji i razigranosti, očigledno je svojom prirodom pridobio pažnju divljih životinja, stvarajući prizor koji je izgledao kao scena iz nekog crtanog filma

Na Kamčatki, regionu poznatom po surovoj prirodi i bogatom životinjskom svetu, jedan haski je postao glavna vest kada je nestao iz svog doma. Zabrinuti vlasnici su, nakon bezuspešnog traženja psa, odlučili da upotrebe dron kako bi ubrzali potragu. Ono što su pronašli bilo je daleko od uobičajenog. Njihov voljeni haski snimljen je kako se bezbrižno igra u društvu tri divlja medveda. Video, zabeležen dronom, prikazuje psa koji veselo trči oko medveda, dok ga oni posmatraju s radoznalošću, ali bez znakova agresije.

IZVOR: X / Vidak95

Ovaj neobičan susret iznenadio je kako vlasnike psa, tako i stručnjake za divlje životinje, s obzirom na to da su medvedi u Kamčatki poznati kao moćni predatori, često opasni po ljude i druge životinje. Međutim, u ovom slučaju, medvedi su pokazali neočekivanu radoznalost prema haskiju, više zainteresovani za igru nego za agresiju. Haski, poznat po svojoj energiji i razigranosti, očigledno je svojom prirodom pridobio pažnju divljih životinja, stvarajući prizor koji je izgledao kao scena iz nekog crtanog filma.

Iako je ovaj video izazvao oduševljenje širom sveta, sudbina psa nakon ove neobične igre sa medvedima ostaje nepoznata. Snimak se zaustavlja pre nego što se utvrdilo da li je pas uspešno vraćen vlasnicima ili je nastavio svoju avanturu u divljini Kamčatke.

Autor: Redportal.rs