Na fotografiji zalaska sunca se naziru simboli slični binarnom kodu iz filma Matriks

Fotografija zalaska sunca naterala je ljude da preispituju stvarnost nakon što je podeljena na Redditu. Na prvi pogled, izgleda kao prelepo nebo kroz koje prolazi sunčeva svetlost, ali pri bližem posmatranju pojavljuje se nešto bizarno ispod oblaka.

I thought it was a reflection in the clouds then zoomed in
byu/twisted_stinkeye inGlitchInTheMatrix

IZVOR: reddit / r/GlitchInTheMatrix / twisted_stinkeye

Kada se zumira, javlja se čudan prizoro: ono što izgleda kao binarni kod smešten ispod oblaka, što ovu scenu čini bilo čim osim običnom.

Osoba koja je postavila fotografiju rekla je da je šetala psa kada je fotografisala zalazak sunca, shvativši anomaliju tek kasnije, komentarišući:

- Mislio sam da je to odraz u oblacima, a onda sam zumirao.

Ova „greška“ nije odmah vidljiva i lako bi se mogla odbaciti kao igra svetlosti ili deo oblaka. Ali ako pažljivo pogledate, jasno se vide različiti simboli postavljeni u šablon nalik saću.

Dok su neki skeptici sumnjali u autentičnost slike, sugerišući digitalnu manipulaciju, drugi su izrazili svoju zbunjenost i radoznalost.

Jedna osoba je odgovorila:

- Nema greške u Matriksu... mi stvarno živimo u Matriksu. Sjajno. Nisam siguran šta bi to moglo biti, ali izgleda kao niz simbola kada se uveća fotografija.

Pojavile su se spekulacije o mogućnosti da se radi o odrazu sa vetrobranskog stakla automobila, ali je fotograf pojasnio da su bili pešaci i da nije bilo vozila u blizini. Autor je insistirao da ništa nije menjao, i da je slika originalna.

Jedna teorija dolazi od osobe koja veruje da bi moglo biti tehničke greške, objašnjavajući:

- Moj pretpostavka bi bila da je odsjaj sunca uzrokovao da CCD senzor (koji se koristi u digitalnim kamerama) na vašem telefonu prezasićen i da zato prikazuje obrise senzora, jer je šablon koji se vidi na fotografiji veoma sličan šablonu CCD senzora.

Drugi korisnik koji za sebe tvrdi da je fotograf se složio sa ovom pretpostavkom i odgovorio:

- Kao fotograf, susreo sam se sa velikim brojem artefakata prilikom snimanja fotografije. Uspeo sam da vidim obrise šablona senzora i refleksije vrlo slične ovome na postavljenoj fotografiji.

Bez obzira na objašnjenja i teorije koje se pojavljuju, ovaj neobični fenomen i dalje ostavlja mnoge zatečene. Da li je reč o prostom tehničkom artefaktu, igri svetlosti i senki, ili možda nečem dubljem i misterioznijem? Možda nikada nećemo sa sigurnošću saznati, ali jedno je sigurno – ovakvi trenuci nas podsećaju na to koliko je naša stvarnost ponekad složena i nepredvidiva, podstičući nas da postavljamo pitanja o svetu koji nas okružuje.

Autor: Redportal.rs