Sipanje savršenog piva je zanat koji mnogi još uvek nisu savladali

Ako mislite da ste savladali "zanat" sipanja piva, razmislite ponovo - ekspert za pivo kaže da ako nagnete čašu pod uglom i polako sipate niz stranu, sve radite pogrešno.

Nema ničeg boljeg od ledeno hladnog piva sa prijateljima u bašti kafića za vreme leta. Osvježavajuće je i apsolutno ukusno, a kako je danas Međunarodni dan piva, vreme je da naučite kako se pravilno sipa.

Ako ste osoba koja oprezno sipa pivo u čašu pod uglom, nadajući se da će biti minimalno pene, SIPATE POGREŠNO.

TikTok ljubitelj piva @timthetankofficial kaže da "svi sipate pivo na pogrešan način", i da biste umesto toga trebali slediti njegov savet za sipanje ako želite savršeno piće. Tim je objasnio da većina ljudi naginje čašu dok sipa pivo kako se ne bi previše zapenilo, sipajući niz stranu i polako puštajući da se čaša napuni.

Možda tako izgleda kao "savršeno pivo", ali zapravo postoji mnogo bolji metod od kojeg se nećete osećati "naduveno".

U videima možete pogledati koji je metod najbolji.

@timthetankofficial

Replying to @willit22 You’ve been pouring beer the wrong way! #fypシ #party #drink #bartender #tipsandtricks #beer #foam

♬ original sound - timthetankofficial

IZVOR: TikTok / timthetankofficial

Pivo treba sipati "snažnije", da se zapeni. Time se izbacuje ugljen-dioksid iz piva. On je taj koji izaziva nadutost u stomaku.

"Somelijer za pivo" Maks Beker se slaže sa Timovim metodom. Rekao je za Business Insider da je sipanje piva pod uglom pogrešno, jer bez pene na vrhu "nije zaista pivo". Takođe je pokazao Timov metod u praksi da dokaže da previše karbonizacije stvara osećaj sitosti. Rekao je da treba sipati "sa žarom" kako ugljen-dioksid ne bi "uznemiravao" vaš stomak, jer je "izbijen" tokom sipanja.

IZVOR: YT / BusinessInsider

Autor: Redportal.rs